Tort de ciocolata

Published by Florin on

Noi, cei de la Camara cu Obiceiuri suntem mari pasionati de gatit, de dulciuri si de gatit dulciuri.

Si cum cel putin jumatate dintre noi suntem mari fani ciocolata dar preferam prajituri sanatoase de casa, am zis sa facem un tort de ciocolata.



Ingrediente:
250g faina de migdale
60g faina integrala
50g cacao
1 plic praf de copt
100g zahar brun
1 fiola esenta de vanilie
300g apa/lapte
4 lg seminte de in + 12 lg apa (“ou” de in)

Crema:
1 conserva de cocos
100g ciocolata neagra
2 lg zahar brun



1. Ingredientele solide se amesteca pana la omogenizare.

2. Se macina semintele de in cu ajutorul unei rasnite si peste ele se toarna apa treptat. Se amesteca pana la omogenizare.

3. Apa sau laptele impreuna cu “oul” de in se incorporeaza treptat peste ingredientele solide.

4. Se toarna aluatul obtinut in forma de copt si se pune in cuptorul preincins pentru 30-40 de minute la foc mic. Se verifica gradul ce coacere prin metoda scobitorii.

5. Intre timp facem crema. Incalzim partea solida din conserva de cocos la bain marie timp de cateva minute. Adaugam cubulete mici de ciocolata treptat si amestecam constant pana cand incorporam ciocolata si luam castronul de pe foc chiar daca nu s-a topit inca toata. Continuam sa amestecam pana la topirea integrala a ciocolatei. Am obtinut crema pe care o punem la frigider pana cand scoatem blatul din cuptor.

6. Cand blatul e scos si racit il galzuram cu crema. Punem tortul la frigider pentru o ora.


Cand tortul se raceste este numai bun de servit.

Se poate manca asa cum este, fara alte adaosuri. Noi insa l-am asezonat cu un gem de caise (pentru un strop de culoare) si cu un pahar mic de lapte de soia (pentru o experienta completa).

Pofta mare!



Daca esti pofticios la dulciuri, dar iti doresti retete mai sanatoase, mai incearca din Camara cu Obiceiuri si:



Daca iti place ce gasesti la noi in Camara si vrei sa ne ajuti in procesul creativ ⏩ sustine-ne pe Patreon si vei primi content exclusiv:

Become a Patron!

Aboneaza-te la newsletter-ul Camara cu Obiceiuri si nu vei rata nici o reteta delicioasa!