Tort cu ananas

Published by Florin on

Deja se simte in aer caldura grea a verii. Si daca vrem un dulce in perioada asta ar fi bine sa alegem ceva fresh si racoritor.

Pentru treaba asta noi am ales ananasul si l-am complimentat cu catina.



Ingrediente blat:
400g faina alba
70g zahar brun
1 plic praf de copt
¼ lgt sare
335ml apa minerala
50ml ulei de floarea soarelui
40ml suc de lamaie

Crema 1 – budinca:
400ml lapte de soia
1 praf de sare
5 lg amidon
2 lg zahar brun
1 esenta de vanilie Dr. Oetker

1 conserva ananas

Crema 2 – caju:
150g caju inmuiat peste noapte
40ml apa
1.5 lg din indulcitorul preferat (zahar, zahar brun, sirop de agave, etc)
70ml suc de lamaie



Ingredientele uscate pentru blat se amesteca intr-un bol. La fel procedam si cu cele lichide. Turnam apoi compozitia lichida peste cea uscata, se incorporeaza incet si se omogenizeaza. Se toarna in forma si se pune la cuptorul preincalzit unde se lasa 30-40 de minute, la foc mic, pana trece testul scobitorii.

Lasam blatul la racit si ne apucam de creme.

Crema 1, in fapt o budinca: se pun ingredientele la foc mic si se amesteca pana se ingroasa. Moment in care oprim focul si lasam la racit.

Crema 2, o crema de caju: se pun toate ingrediente la blender si se mixeaza pana obtinem o textura fina. Se pune la racit.

Ambele creme se lasa la frigider minim o ora pentru a se intari. In tot acest timp se va raci si blatul si va putea fi taiat.

Asamblarea:
Noi am taiat blatul in doua. Intre blaturi am pus bucatele de ananas si budinca. Peste am pus crema de caju.

Nu va simtiti constransi insa, incercati si alte combinatii cu cremele si blatul, eventual trimiteti-ne si noua o poza sa va laudati si sa va laudam si noi 😛


Am servit cu catina congelata si pudrat cu scortisoara.



Alta prajitura de sezon care ar putea sa va gadile papilele:


Daca iti place ce gasesti la noi in Camara si vrei sa ne ajuti in procesul creativ ⏩ sustine-ne pe Patreon si vei primi content exclusiv:

Become a Patron!


Aboneaza-te la newsletter-ul Camara cu Obiceiuri si nu vei rata nici o reteta delicioasa!