Tocanita de cartofi noi

Published by Florin on

Am vazut niste cartofi noi saptamana asta in supermarket, asa ca am decis sa le dedicam atentia cuvenita si sa ii folosim si noi in cat mai multe feluri de mancare.

Astazi am facut o tocanita simpla, delicioasa si satioasa.



Ingrediente:
1 kg cartofi albi
1 kg cartofi mov
2 morcovi
1 ceapa mare
200g texturat de soia
400ml suc de rosii
8 catei de usturoi
1 lg boia iute
1 lg tarhon
1 lgt ienibahar
1 lgt turmeric
1 lgt fenicul



1. Se pune ceapa la calit impreuna cu toate condimentele.

2. Se adauga cartofii taiati cubulete, morcovii si apa cat sa acopere si se lasa la fiert pentru 20 de minute.

3. Se adauga texturatul de soia si sucul de rosii, se mai completeaza cu apa dupa caz si se mai fierbe timp de 20 de minute.

4. La final se adauga usturoiul stors, se amesteca si se opreste focul.


Am servit cu ceapa si verdeturi proaspete, sos iute si muraturi. Este un fel de mancare ce se poate servi fara paine. Daca totusi poftiti la ea, alegeti o paine buna integrala, eventual de secara.

Pofta mare!


Incearca si reteta noastra pentru o tocanita de naut si pleurotus:

… tocanitele merg cu o paine buna de casa:


Daca iti place ce gasesti la noi in Camara si vrei sa ne ajuti in procesul creativ ⏩ sustine-ne pe Patreon si vei primi content exclusiv:

Become a Patron!

Aboneaza-te la newsletter-ul Camara cu Obiceiuri si nu vei rata nici o reteta delicioasa!