Socata

Published by Florin on

Pentru ca in Camara cu Obiceiuri iubiiiiiiiim! produsele de fermentatie nu puteam sa nu punem si noi de o socata primavara asta.



Treaba e simpla… pentru fiecare litru de apa am folosit:
2 flori mari de soc
sucul de la ½ lamaie
2 felii de lamaie subtirele
3 lg zahar brun


Asadar, am facut vreo 7 litri de socata in cele doua borcane din poza.

Au stat cam 6 zile pe balcon la temperatura camerei. In fiecare zi am avut grija sa amestecam ambele borcane dimineata si seara.



In ziua a sasea am strecurat tot sucul in recipiente mai mici la frigider, unde fermentatia a continuat in ritm scazut, si am avut grija sa mai hranim bacteriutele cu inca 1 lg rasa de zahar brun la fiecare litru si jumatate de socata.

Au mai trecut inca 2 zile si socata a devenit shokata!! A avut loc o carbonatatie placuta a sucului. Acum trebuie doar sa ne grabim sa o consumam pana nu obtinem si bere de soc 😀

Pofta mare!


Daca iti plac si tie muraturile si bauturile fermentate iti sugeram sa citesti si urmatoarele articole:


Daca iti place ce gasesti la noi in Camara si vrei sa ne ajuti in procesul creativ ⏩ sustine-ne pe Patreon si vei primi content exclusiv:

Become a Patron!


Aboneaza-te la newsletter-ul Camara cu Obiceiuri si nu vei rata nici o reteta delicioasa!