Prajitura cu capsuni si cocos

Published by Florin on

E vara deja si ne bucuram de ceva vreme de minunatele fructe ale anotimpului.

Cu siguranta noi va recomandam sa consumati cat mai multe cirese, visine si capsuni asa cum sunt ele de la natura, crude si proaspete, si zilnic daca se poate.

Totusi, in rare ocazii, daca vreti sa faceti o prajitura, puteti incerca tortul nostru cu blat integral, cantitate scazuta de zahar, grasimi sanatoase si glazura delicioasa de capsuni.



Speram ca v-am convins, haideti la treaba:

Ingrediente blat:
250g apa minerala
50ml ulei de cocos / floarea soarelui
1 lg otet
1 esenta vanilie
80g zahar brun
250g faina integrala
1 praf de copt
1 lgt bicarbonat
1 praf sare
60g fulgi de cocos

Crema caju:
150g caju
50ml apa
50ml lamaie
1lg zahar brun

Glazura:
200g capsuni fierte cu 1 lg de zahar



Istoria se repeta! Uscatele cu uscatele si lichidele cu lichidele.

Asadar, faina cu zaharul brun, praful de copt, bicarbonatul, sarea si fulgii de cocos se amesteca intre ele si se omogenizeaza. Peste toate acestea se toarna treptat si se incorporeaza o mixtura din apa minerala, ulei, otet si esenta de vanilie.

Fara timp de odihna de data asta se toarna compozitia in forma si se da la cuptorul preincalzit unde va sta 30-40 de minute – pana trece testul scobitorii.

In timpul acesta ne putem ocupa de crema de caju si de glazura.

Caju-ul se inmoaie peste noapte sau, daca am pornit din pripa se poate tine in apa calda timp de 1 ora. Odata ce am bifat asta putem pune totul intr-un blender si mixam pana la omogenizare.

Crema obtinuta se pune la rece pana cand celelalte componente sunt gata.



Pentru glazura am folosit capsuni de la noi de la tara, de aici si lipsa de culoare cu care suntem obisnuiti de la cele din comert. Va asiguram totusi ca aroma lor e superba!

Am folosit cam 200g de capsuni pe care le-am fiert impreuna cu 1 lg de zahar brun pana cand am obtinut o dulceata. In retrospectiva mergeau si 300g de capsuni.

Lasam la racit.

Cand avem totul gata si rece ne putem apuca de montat.

Noi am ales cea mai simpla varianta, blatul intr-o bucata, crema peste el si glazura la “gramada cere varf”.

Rezultatul este ca nu ne mai putem opri din mancat.

Speram sa va placa si voua cel putin la fel de mult!

Pofta mare!



Daca iti place ce gasesti la noi in Camara si vrei sa ne ajuti in procesul creativ ⏩ sustine-ne pe Patreon si vei primi content exclusiv:

Become a Patron!


Aboneaza-te la newsletter-ul Camara cu Obiceiuri si nu vei rata nici o reteta delicioasa!


Alte deserturi delicioase de prin Camara cu Obiceiuri: