Placinta cu rubarba

Published by Florin on

Un desert deosebit cu o lunga istorie de utilizare in Europa dar mai ales in Asia, acolo de unde a si venit.

Rubarba are si calitati exceptionale in organismul uman, aducand beneficii ficatului si imbunatatind tensiunea arteriala printre altele. Totusi ea are si un gust exceptional atat in preparate sarate cat si in dulciuri.

Dar sa lasam introducerile pompoase, adevarul e ca aveam pregatit un pachet la congelator de anul trecut, iar pofta de deserturi sanatoase nu a apus inca in Camara cu Obiceiuri.

Asadar… placinta de rubarba:



Ingrediente pentru blatul integral:
600g faina integrala
100g zahar brun
1 praf de copt
½ lgt sare
500ml apa
80ml ulei
50ml suc de lamaie

Ingrediente pentru compozitie:
750g rubarba
4 lg zahar brun



Pentru blat: uscatele la uscate, lichidele la lichide. Se incorporeaza usor, cu un tel. Cand coca este gata se toarna in tava, peste o foaie de copt si se niveleaza.



Rubarba se caleste intr-o tigaie cu cele 4 lg de zahar pana cand lichidul scade aproape de tot.

Gemul proaspat obtinut se pune si el in tava, peste aluat, si se niveleaza.



Se pune tava in cuptorul preincalzit si se lasa la foc mic timp de 30-40 de minute, in functie de cuptorul fiecaruia.

Pentru a fi siguri, intepati cu o scobitoare in diverse locuri si asigurati-va ca o scoateti curata.

Merge de minune dupa mesele principale fiind un pic acrisoara si fresh. Poate fi folosita totusi si pe post de gustare, mai ales asezonata cu un pahar de lapte vegetal rece!

Pofta mare!



Daca iti place ce gasesti la noi in Camara si vrei sa ne ajuti in procesul creativ ⏩ sustine-ne pe Patreon si vei primi content exclusiv:

Become a Patron!


Aboneaza-te la newsletter-ul Camara cu Obiceiuri si nu vei rata nici o reteta delicioasa!