Pesto de leurda

Published by Florin on

A inceput sezonul leurdei iar noi in Camara cu Obiceiuri ne propunem sa profitam de el.



Leurda, sau usturoiul ursului asa cum se numeste ea in limba latina, dar si in popor, apare prin paduri in lunile Martie si Aprilie. Se spune chiar ca vesteste iesirea din hibernare a animalelor, care o consuma ca pe un medicament.

Leurda se poate consuma in salate, in ciorbe si sub forma de pasta, sau pesto. Pana acum, noi am folosit-o doar in salate, asa ca era momentul pentru ceva nou. Rezultatele ne-au dat pe spate!


Ingrediente:
leurda
sare si piper dupa gust
putin ulei de masline (se poate folosi si orice nuca inmuiata)


Treaba e simpla, dupa ce am spalat leurda, am tocat-o cu un cutit si am dat-o la robot cu restul ingredientelor pana cand am obtinut textura dorita. Noua ne place sa simtim bucatele asa ca nu am facut o pasta fina. Este si mai indicat asa pentru a nu expune excesiv leurda la lamele aparatului, astfel evitam oxidarea excesiva.


Am servit-o langa orice: pateu, friptura de soia, ciorba, avocado, legume la cuptor. Dar mai presus am servit-o simpla, cu o paine buna, integrala.

Pofta mare!



Uite si reteta pentru o paine integrala de casa:


Daca iti place ce gasesti la noi in Camara si vrei sa ne ajuti in procesul creativ ⏩ sustine-ne pe Patreon si vei primi content exclusiv:

Become a Patron!

Aboneaza-te la newsletter-ul Camara cu Obiceiuri si nu vei rata nici o reteta delicioasa!