Biscuiti cu budinca si sos de caramel

Published by Florin on

– a.k.a eclere nereusite –



Cum se intampla destul de des atunci cand iti petreci mult timp in bucatarie, am incercat si noi sa facem ceva dar am reusit sa facem total altceva.

Cel putin o jumatate din Camara cu Obiceiuri s-a bucurat foarte tare de rezultat.

Asadar, am reusit sa facem niste biscuiti misto, un pic crocanti dar si moi, cam ca un Snickers asa. Ce sa mai, o textura foarte interesanta pe care am apreciat-o mai tare decat daca ieseau eclere 😀

Ingrediente biscuiti:
150g faina
250g lapte de soia
1 lg zahar
1 praf de sare
1 lgt praf de copt
2 lg ulei de cocos
6 lg aquafaba
1 praf de turmeric

Ingrediente budinca:
250g lapte de soia
1 praf sare
2 lg amidon
2 lg zahar
2 lg cacao

Ingrediente sos de caramel:
10 curmale
apa



Biscuitii:

Laptele impreuna cu zaharul, sarea si uleiul de cocos se pun pe foc intr-o oala cu fundul gros. Se amesteca constant pana cand ne apropiem de fierbere. Oprim focul si adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt. Amestecam vartos pana cand se formeaza o coca care se dezlipeste de marginile recipientului.

Separat, batem aquafaba, in care am pus si turmericul, cu mixerul pana cand obtinem o spuma.

Spuma se toarna treptat peste coca obtinuta in prealabil si se amesteca cu o spatula, usor, pana cand se incorporeaza.

Biscuitii sunt gata de pus la cuptor. Preincalzim, punem foaie de copt, formam piscoturile si le asezam in tava si p-aici ti-e drumul in cuptor pentru 50 de minute la foc mic.



Budinca si sosul de caramel:

Laptele impreuna cu amidonul, zaharul, cacaoa si sarea se fierb amestecand constant pana obtinem o crema.

Curmalele se fierb in apa cat sa le acopere, pana se inmoaie. Pe urma le lasam la racit si le dam repede la blender pana obtinem o pasta fina si omogena. In momentul asta putem sa punem iar la foc pentru a scadea lichidul si a obtine consistenta dorita.

Stiti cum e, fiecare dupa bunul plac. Cine doreste un sos mai lichid poate sa lase asa, cine nu, inapoi la fiert usor pana cand obtineti consistenta dorita.

Le-am servit cam cum se vede in imagine. Am folosit budinca si siropul de caramel pe fost de sosuri si am inmuiat piscoturile direct in ele. A fost un festin!

Pofta mare!



Daca iti place ce gasesti la noi in Camara si vrei sa ne ajuti in procesul creativ ⏩ sustine-ne pe Patreon si vei primi content exclusiv:

Become a Patron!


Ramai conectat la Camara cu Obiceiuri in perioada asta, vom posta tot felul de adaptari si solutii de criza. Speranta noastra este sa iti facem munca mai usoara in bucatarie, inspirandu-te.